Осъдиха Брижит Бардо да плати 5 бона на ловец

Стил
11:38 - 30 Юни 2021
2935
Осъдиха Брижит Бардо да плати 5 бона на ловец

Френската суперзвезда Бриджит Бардо бе осъдена от съда в Арас, Северна Франция да плати глоба за обида на ръководителя на френската федерация на ловците. Актрисата ще трябва да преброи 5000 евро на ищеца, а в допълнение на нея се полага да покрие и разноските по делото, които възлизат на още 1000 евро.

До съдебното решение се стигна след публикация в сайта на организацията на Бардо, която се занимава със защита на животните. В статията се правят обидни изявления за главния ловец на Франция. Според съда, актрисата трябва да премахне неправомерната публикация от сайта си. Там също така трябва да бъде поместено съдебното решение по делото.

Материалът с критики към ловците е публикуван на сайта през октомври 2019 г. В него Брижит Бардо заявява по отношение на всички ловци, че те са "нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие", които със своите действия "тероризират животинския свят". Ръководителят на организацията същевременно е представен от актрисата като "класически пример" за подобно отношение към животните, припомня агенцията.

Бардо не присъства на съдебното заседание. В писмо, изпратено до съда, тя казва, че е автор на материала, публикуван на сайта. Актрисата все пак признава, че нейният акт на критика е "донякъде груб".