Осъдиха доживот Красимира, убила приятеля си с гира

Пловдивчанката душила Божан, след това се опитала да го запали

Общество
13:45 - 31 Март 2023 (обновена)
5004
Осъдиха доживот Красимира, убила приятеля си с гира

Доживотен затвор при първоначален специален режим за Красимира Лалева, размазала главата на приятеля си Божан с метална гира. Това постанови преди минути Окръжният съд в Пловдив. 

Тежката присъда се мотивира с това, че убийството е извършено с особена жестокост. Магистратите смятат, че по-малка присъда няма да повлияе и поправи подсъдимата. Съдебният състав постанови веществените доказателства по делото - вещи на убития и убийцата, в това число вибратор, да бъдат унищожени. Изключение правят единствено два телефона - единият на Божан, другият на Красимира, които ще бъдат върнати.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Красимира първо ударила Божан 4 пъти с гира по главата, после стискала устата му, за да не може да диша, душила го, докато счупи подезичната кост, надянала му найлова торба, а след това завлякла тялото му в банята, поляла го с масло и  се опитала да го запали. Целият вход се изпълнил с дим и когато съседи й звъннали, обяснила, че по невнимание е запалила кърпа. 

"Намерих си по-хубава жена". С тези думи  убитият Божан Иванов докарал до пристъп на ярост своята приятелка Красимира. Това обясни защитника на подсъдимата в съдебната зала. Когато тя грабнала гира от терасата пък, й подвикнал: "С тези малки гърди ли ще тренираш?".