Осъдиха фенове на Левски, издигнали плакат срещу Сираков

Наказанието е година без спортни събития и нас и в чужбина

Спорт
12:17 - 27 Юни 2024
1257
Осъдиха фенове на Левски, издигнали плакат срещу Сираков

Привържениците на Левски, които забавиха мача от плейофите на миналото първенство срещу Черно море, са били осъдени за постъпката си.

Преди началото на двубоя, провел се на 12 май, "сини" фенове "превзеха" вратата пред сектор "Б" на "Герена" и опънаха плакат с надпис: "Сираков - вън".

Те отказваха доста време да напуснат игрището, но в крайна сметка го сториха, за да не се стигне до служебна загуба на водения по това време от Николай Костов отбор.

Наказателното постановление гласи, че провинилите се нямат право да посещават "спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година".

Освен това са им наложени глоби от по хиляда лева. Засега трима от 14-те протестиращи са получили актовете си за установяване на административно нарушение, като се очаква скоро и останалите 11 да бъдат наказани.

Това разкри председателят на сдружението "Левски на левскарите" - Димитър Костадинов, който тогава също застана на вратата пред сектор "Б".

"Ние направихме възражение. Не сме съгласни, че този мирен граждански протест се окачествява като хулиганска проява. Ще се борим тази несправедливост да бъде поправена", заяви Костадинов в предаване на фенското сдружение.