Осъдиха крадец, блудствал с пенсионерка

Новини
17:20 - 29 Май 2024
4186
Осъдиха крадец, блудствал с пенсионерка

Условна присъда от 16 месеца лишаване от свобода, отложени с 3-годишен изпитателен срок получи от Варненския районен съд 33-годишен мъж, който се призна за виновен в извършването на кражба и блудство с възрастна жена.

Подсъдимият извършил престъпленията през нощта на 25 август 2018 г. в кв. „Аспарухово“. Прибирал се към дома си след обилна почерпка с алкохол, когато видял отворения прозорец на къщата на пенсионерката, за която знаел, че живее сама. Прескочил оградата, съблякъл на двора всичките си дрехи и влязъл напълно гол влязъл в жилището. Първо преровил дамската чанта на спящата стопанка, взел наличните 50 лв., след което връхлетял жената. Запушил й устата, сломил съпротивата й с няколко удара и блудствал с нея. Тя обаче не се предала, успяла да се развика за помощ и насилникът избягал, а съседи подали сигнал в полицията.

На делото стана ясно, че до момента мъжът не е осъждан. За да си спести 1/3 от наказанието, той поиска бърз процес и си призна за стореното. Магистратите постановиха той да заплати на пострадалата 7000 лв. обезщетение, както и разноските по делото и държавните такси върху уважените граждански искове.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок.