Осъдиха на 20 г. затвор 22-годишен от Бобов дол, пребил и ограбил жена в центъра на града

Грабежът е бил придружен с опит за убийство

Актуални новини
19:47 - 10 Юли 2024
4310
Осъдиха на 20 г. затвор 22-годишен от Бобов дол, пребил и ограбил жена в центъра на града

20 години затвор постанови състав на Окръжния съд в Кюстендил за 22-годишния Християн Г., който през април миналата година жестоко преби и ограби 56-годишна жена  в центъра на Бобов дол.


Грабежът е бил придружен с опит за убийство, пише в съдебното решение, което подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Случаят, който потресе целия град,  е от 28 април 2023 г.  - на пешеходна пътека (алея) в местността "Свети Спас" жената, която е служителка на затвора в Бобов дол, е причакана, удряна с твърд предмет, душена, направен е и опит да бъде убита.


Взета ѝ е чантата, в която имало документи, 30 лева пари и ключове. Нападнатата жена едва оцеля, преминала през няколко курса на лечение в болниците в Дупница и в столицата.

В Бобов дол се коментира, че спряла да излиза, никой не я е виждал скоро. Подсъдимият, който е рецидивист, е осъждан и преди това за нанасяне на средна телесна повреда.


Той трябва да заплати на гражданската ищца 200 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 28.04.2023 г. до окончателното изплащане на сумата, пише в съдебното решение. Както и да плати и разноските по делото в размер на 4 643 лева.


Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал напълно вината си.