Осъдиха пациент за нападение над лекарка в Монтанско

Мъжът ще полага безвъзмезден труд

Крими
17:16 - 19 Ноември 2019
1293
Осъдиха пациент за нападение над лекарка в Монтанско

Агресивен пациент, нападнал лекарка в здравната служба в монтанското село Лехчево, бе изправен на подсъдимата скамейка, съобщава агенция BulNews.

Случката се е разиграла в началото на февруари месец тази година. Пияният 37-годишният Л.А. нахлул със сила в лекарския кабинет в селото. Той настоявал да бъде прегледан поради здравословен проблем със сърцето.

Докато траел прегледът, мъжът започнал да крещи на лекарката, като дори посегнал да я удари. Въпреки това докторката запазила самообладание и направила опит да продължи с работата си. Тогава агресивният пациент я ударил по ръката, при което тя изпуснала слушалките от апарата за измерване на кръвно налягане и те се счупили.

Лекарката и двете ѝ колежки се изплашили от грубите действия на мъжа. Те се принудили да извикат полиция, която да усмири агресивния пациент. Служители на участъка в Бойчиновци се отзовали на мястото и съставили акт на мъжа по указа за борба с дребното хулиганство.

Преди дни Л.А. бе изправен а подсъдимата скамейка в районния съд в Монтана, където бе осъден на пробация за срок от 2 години и безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на 200 часа. На агресивния мъж е наложено и обществено порицание, което да се изпълни чрез съобщаване на присъдата по местната радиоуредба в селото.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.