Осъдиха старци с оръжие

Новини
10:52 - 29 Септември 2023
1507
Осъдиха старци с оръжие

Районен съд – Кюстендил наложи наказания на двама подсъдими за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, без надлежно разрешение. Съдът одобри споразуменията постигнати между Районна прокуратура и защитата на подсъдимите.

65-годишният Н. О. се призна за виновен за това, че на 21 април 2023 г. в с. Раждавица, област Кюстендил, е държал метално устройство тип „Оса“, преработено да стреля с патрони калибър 22, както и 866 броя патрони различен калибър без да има за това надлежно разрешително съгласно Закона. На обвиняемия се налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Иззетите по делото веществени доказателства се отнемат в полза на държавата.

75-годишният Ж. Г. също се призна за виновен пред Районен съд – Кюстендил за това, че на 11 ноември 2022 г., в с. Нов чифлик е държал  пушка тип „самоделка“, без да има надлежно разрешително съгласно Закона. Съдът му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.