Осъдиха трите български ромки в Англия

Крадлите задигнали вещи за 14 000 паунда

Новини
21:15 - 18 Март 2024
6200
Осъдиха трите български ромки в Англия

Три български гражданки бяха осъдени в Англия за серия от кражби на куфари от влакове, в които е имало вещи за общо 14 000 паунда. Надежда Иванова, Мариана Петрова и Гина Калчева са били заловени, след като в един от задигнатите от тях багажи е имало айпад, снабден с устройство за проследяване.

Така той е бил открит в хостел в Нюкасъл, където трите били отседнали. Чрез преглед на записи от камери за видеонаблюдение разследващите са установили и други кражби на нашенките от хора, пътуващи с влакове по източното крайбрежие на Англия.

При една от тях те са задигнали вещи за 5000 паунда и четири паспорта на семейство, на което предстои полет до Южна Корея. След като вземат ценните неща, те захвърлят въпросния куфар в двора на църква до жп гара.

При друг случай крадат багаж на студентка от университета в Дърам за 2000 паунда, която се е връщала от ваканция в Китай.

42-годишната Иванова се признава за виновна по обвинения за четири кражби и е осъдена на 27 месеца затвор. Присъдата на 30-годишната Петрова е за две години с две години изпитателен срок и полагане на 150 часа безвъзмезден труд.

Също толкова ще трябва да се труди безплатно в полза на британското общество и 22-годишната Калчева, която е осъдена на 8 месеца с година изпитателен срок. По време на делото става ясно, че Петрова е извършвала кражби и в Австрия, Дания, Испания, Франция и Полша.