Осъдилият Медицинския д-р Наков : Победата ми е морална

Заради моя случай нарушенията на университета станаха достояние на обществото

Общество
08:54 - 04 Август 2020
2265
Осъдилият Медицинския д-р Наков: Победата ми е морална

Решението на съда за мен е морална победа. Това каза пред БНТ младият лекар д-р Радислав Наков, който твърдеше, че е дискриминиран при кандидатстване за асистентско място в Медицинския университет в София, защото е онкоболен. От университета отричаха. Сега обаче Софийският административен съд осъди Медицински университет-София по случая.

Работата му не е преразгледана, въпреки уверенията на декана, че това ще бъде направено. В резултат на всичко това той предприема действия и така се стига до решението на Софийския административен съд.

"Този случай се превърна в нещо повече от моя лична битка. Той показва, че в учебните заведения понякога има грешки, понякога конкурсите не са много справедливи и ако си търсиш правата, няма как да бъдат разрешени в рамките на университета, а трябва да си помогнеш по съдебен път. Този казус създаде едни заключения, че все още има някои нарушения, както в случая в Медицинския университет в София, на които трябва да се обърне внимание", каза д-р Наков. 

"Колегите ми реагираха с огромна подкрепа към мен, което също е морална победа", призна д-р Радислав Наков. По думите му такива нарушения от страна на университета са ежемесечни. Така станаха достояние на обществото.