Осем души с COVID-19 в гъша кланица в Добрич

Актуални новини
17:22 - 04 Август 2020
1912
Осем души с COVID-19 в гъша кланица в Добрич

Осем служители и работници в гъша кланица в Добрич са дали положителен резултат за Covid-19, съобщиха от областния координационен щаб. Единият от заразените е хоспитализиран, а останалите са в изолация на домашно лечение.

Епидемиологичното проучване в кланицата продължава. По думите на секретаря на щаба д-р Светла Ангелова работодателят бързо е организирал изследването на работниците и служителите, което спомага за по-бързото овладяване на ситуацията.
 
През последното денонощие в Добричка област са регистрирани 19 нови заразени с COVID-19 на възраст от 32 до 89 години. Шестима пациенти са настанени за лечение в МБАЛ-Добрич, посочват от щаба. Към момента в обособените сектори на болницата за лечение на коронавирусна инфекция са настанени 26 пациенти като трима са в интензивното отделение.

Междувременно стана ясно, че са направени PCR тестове на всички обитатели на Дома стари хора в Добрич и резултатите им са отрицателни. Това съобщиха от пресцентъра на Община град Добрич. По указание на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова след 10 дни ще бъде извършено отново тестуване на домуващите с цел по-голяма сигурност.