Осем души загинаха в Тайланд след сблъсък на влак с камион

Свят
13:27 - 04 Август 2023
1644
Осем души загинаха в Тайланд след сблъсък на влак с камион

Осем души загинаха днес в Тайланд, след като товарен влак блъсна превозващ пътници камион, който е пресичал железопътни релси, съобщава "Асошиейтед прес".

Това се случило рано сутринта в района Муанг на източната провинция Чачоенгсао, според агенцията на държавните железници на Тайланд.

54-годишният шофьор Уичай Юлек е обяснил на властите, че е видял приближаващия влак и е чул предупредителен клаксон. Той е намалил, но пътниците в автомобила са го призовали да продължи. Когато разбрал, че се е насочил към сблъсък, той не успял да спре навреме.

20-годишният Сурапат Прасоп е бил в камиона, който е превозвал работници до Лаем Чабанг в провинция Чонбури. По думите му, той е видял влака да се приближава, когато превозното средство е било на път да пресече железопътната линия. Според него въпреки че е чул клаксона на влака три пъти, шофьорът не е спрял.

Сред загиналите са три жени на възраст 22, 55 и 64 години и петима мъже на възраст 18, 27, 55, 60 и 62 години, съобщи железопътната агенция.

Телата им са откарани в полицейска болница, за да могат роднините да се подготвят за религиозни обреди.

Мястото на инцидента е било на неразрешен прелез без автоматични бариери за предотвратяване на пресичане при приближаване на влакове. В страната има 693 неразрешени презели по националната железопътна система, казаха от агенцията.

Въпреки че преминаването там не е разрешено, има монтирани светлини и предупредителни знаци.