Осем в ареста след червено-синьото дерби

Сред задържаните е жена, държала се агресивно с полицаи

Актуални новини
13:45 - 18 Април 2023
1490
Осем в ареста след червено-синьото дерби

Осем футболни фенове са задържани след футболната среща между отборите на ПФК "ЦСКА- София" и ПФК "Левски", която се игра в понеделник в София, съобщиха от МВР.

От задържаните един е арестуван за унищожаване и повреждане на имущество в подлеза на Орлов мост, у двама души са открити наркотици, а при други двама, единият от които малолетен, са намерени пиротехнически изделия.

Един човек е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане. Арестувана е и жена, насочила агресивното си поведение към полицейски служители, както и мъж, който влязъл в ролята си на регулировчик и възпрепятствал движението по пътното платно.

От полицията допълват, че мачът е преминал без сериозни инциденти, като не са допуснати тежки нарушения на обществения ред и в столицата.

По време на дербито полетяха ракети от сектор В към сектор Г, но ситуацията бързо беше овладяна от органите на реда. Преди срещата червената и синята агитки дефилираха в шествие, като ексцесии нямаше, само сините фенове скандираха нецензурни реплики по адрес на собственика на клуба.