Още един Ата открит в Атакама

Останките са на същество, различно от човека

Мистика
19:27 - 08 Май 2020
6999
Още един Ата открит в Атакама

Мумифицираното тяло на различно от човека същество е открито в пустинята Атакама в Южна Америка през 2003 г. Извънземното е наречено Ата.

Според професора по микробиология в Медицинското училище в Станфорд - Хари Нолан, съществото е просто мутирал човек. Но Рамон Навия Осорио, служител на Института по екзобиологични изследвания на Испания, изтъква, че Ата не е човек и има поне дузина несъответствия между тялото на съществото и човека.

През 2016 г. в една от пещерите на пустинята Атакама в Перу е открит малък удължен череп, който много прилича на главата на легендарния Ата.

Откритията на перуанските пещерняци са изследвани от известни учен Брайън Ферстър, който твърди, че многократно се е натъквал на необичайни останки от хора или извънземни. Според него новооткритият череп бил покрит със сива кожа, неповлияна от времето. Дебелината на костта на черепа е не повече от пет милиметра.

Ферстър признава, че е трудно да се каже какво е съществото, въпреки че на пръв поглед всичко прилича на останките на извънземното от 2003 г. Не е известно какви са резултатите от пробите, взети от костна и кожна тъкан на новооткритите останки от извънземно. Те са изпратени за изследване в няколко лаборатории в Северна Америка - за ДНК тестване и радиовъглероден анализ.