Още един гръцки бизнесмен разказа за рекет от Мартин Нотариуса

Божанов заплашвал цели семейства

Новини
13:07 - 15 Февруари 2024
7491
Още един гръцки бизнесмен разказа за рекет от Мартин Нотариуса

Заплахи за разправа с цели семейства, ако не се плати - с такива похвати си служили хората на Мартин Божанов.

Това разказа в студиото на БНТ Йоаким Каламарис, който е сред гръцките бизнесмени, тормозени от кръга около Нотариуса. По негови думи след отказ да се плати, следвали проверки от институции и съдебни дела.

Развиваш печеливш бизнес и искаш да инвестираш още. В един момент твой терен се оказва апетитен и за други хора, които искат да сложат ръка върху бизнеса. Следват заплахи и рекет. Така според опарени и запознати действала схемата на Нотариуса.

"Имаше заплахи за нас, за нашите семейства, че ако ние не се поддадем, те трябва да ни оправят. Това е изнудване. Идват на масата, казват да дадете тази сума, можем да ви оправим, вие сте в много лошо състояние, може да станете още по-зле. Тези хора са много силни", каза Йоаким Каламарис - бизнесмен.

Когато бизнесмените не се пречупват и отказват да плащат, тогава се преминава към План Б. В него са въвлечени служители от институции, твърдят предприемачите.

"Имахме обаждане от служители на ДАНС, които се представяха за такива, имахме от НАП адски много натиск и проверки, имали се от КПКОНПИ, но пак казвам ние не се притеснявахме, защото първо сме чисти", каза още бизнесменът.

Следват и над 10 съдебни дела, включително и за измама. Бизнесмените твърдят, че са сигнализирали редица институции за натиск срещу тях и до момента без резултат.