Още една жена почина след ваксина срещу COVID-19

Актуални новини
14:45 - 05 Януари 2021
4514
Още една жена почина след ваксина срещу COVID-19

След като 41-годишната медицинска сестра в Португалия почина два дни след ваксинацията срещу коронавируса, още една жена издъхна в Хърватска. Тя е 82-годишна и е починала на следващия ден след инжекцията с ваксината. 

В Хърватия за последното денонощие са регистрирани общо 1071 новозаразени с коронавирус, като 53 от тях са загубили живота си, съобщи "Макфакс", цитирана от БНР. Хоспитализираните пациенти наброяват 2390, а 200 пациенти са на апаратно дишане, показват още оповестените данни.

Министърът на здравеопазването Вили Берош заяви на пресконференция, че починалата жена е 82-годишна обитателка на дом за възрастни хора в Чаковец, в северната част на Хърватия.

"Тя бе ваксинирана, а след това почина на следващия ден. Тялото на жената е изпратено за аутопсия", каза Берош.

По думите на министъра след ваксинирането жената е била наблюдавана и е била в добро състояние. Към 17 часа на следващия ден след ваксинирането състоянието на жената се влошило, повикана била бърза помощ, но жената починала в дома, заяви Берош и добави, че причината за смъртта е сърдечна слабост.

Жената е дала негативен тест за коронавирус.

"Страдаше от астма и трудности при преглъщане, поради което имаше сонда, имаше ангина пекторис (гръдна жаба - б. ред.), лежеше и не можеше сама да ходи", поясни Берош.