Още едно чудо – кръгове над Иркутск

Облаците се появяват отникъде един по един

Мистика
23:19 - 08 Февруари 2020
5657
Още едно чудо – кръгове над Иркутск

От няколко дена в световната мрежа за видео споделяне се публикуват кадри от кръгли облаци над големия северен град на Русия Иркутск. Любопитно е, че кадрите са от чужди, а не от руски източници, независимо че много от жителите на Иркутск успяват да снимат странното явление.

Обикновено се появяват сякаш от нищото първо два кръгли облака с празна вътрешност и сплетени подобно кръговете на олимпийския знак. Малко по-късно се двойката се преплитат още кръгове, също „дошли от никъде“.

Местни медии пишат, че непрестанно получават обаждания от жители на града с въпроси за необяснимото явление. Журналистите се свързват с обсерваторията на Иркутския държавен университет, но ректорът Сергей Язев уверява, че кръглите облаци се получават от следи на  самолети или може би от дронове. Но от руските военно-въздушни сили отричат предположенията на учените, като казват само, че нямат нищо общо с кръговете в небето.

В интернет се разпространяват предположения за климатично оръжие, НЛО, провал в матрицата и дори за вариант на китайския коронавирус.