Още неориентирани, депутати вече си назначиха сътрудници

Най-активни в наемането се оказаха от ДБ

Политика
15:49 - 23 Април 2021
5672
Още неориентирани, депутати вече си назначиха сътрудници

Броени дни след клетвата на 45-я състав на Народното събрание част от депутатите вече започнаха да попълват съставите и на секретарските места в парламентарните групи, и на личните си нещатни сътрудници, забеляза репортер на Lupa.bg. Първенци се оказаха от Демократична България и част от старите муцуни на институцията. 

Десните са с най-много назначени сътрудници, като прави впечатление, че повечето от тях са били или кандидати за депутати в отминалата кампания, или са се цанили за общински съветници в София. Така Цецка Бачкова от групата на ДБ, си е взела под крилото Жени Шиер, която е в ръководството на ДСБ-Жени, а Калоян Янков, от квотата на Христо Иванов, пък е наел Даниел Неделчев - член на Изпълнителния съвет на "Да, България". 

Лидерът на ДСБ и зам.-шеф на парламента ген. Атанас Атанасов е прилапал кандидатка за законотворец от 1 МИР Благоевград Наталия Димитрова. 

Депутатът от ДПС Джевдет Чакъров е засега единственият с двама сътрудници - Ваня Страхилова Иванова, която ще се грижи за пиара му и за здравните въпроси, и Татяна Василева Петкова, отговорна за законодателството и за еврофондовете. Йордан Цонев пък е наел Асен Рашков, който бе наблюдател на изборите. 

Заместник-шефът на НС от БСП Кристиан Вигенин е избрал младия юрист Евгени Филипов за свой сътрудник. 

Депутатът Веселин Милушев от ГЕРБ-СДС е взел в НС общинския ръководител на ГЕРБ в Дългопол Георги Георгиев.