Още се борят за живота на блъснатата жена от автобус в "Дианабад", оперираха и ръката й

Топ
17:52 - 22 Януари 2024
2782
Още се борят за живота на блъснатата жена от автобус в "Дианабад", оперираха и ръката й

Екип в Клиника по ортопедия и травматология е оперирал днес тежко пострадалата ръка на жената ранена при катастрофата в столичния квартал "Дианабад". Успешно е направена вътрешна фиксация на фрактурата на горен крайник. Операцията е продължила час и половина. Жената е стабилизирана, но все още е с опасност за живота. Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ „Св. Анна" в София.

На следващ етап от лечението на жената и предстоят пластични операции и възстановяване на меките тъкани. Тя беше приета в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ "Св. Анна София АД с политравма (множество тежки фрактури на таза, единия крак и едната ръка, контузия на бял дроб и черепно-мозъчна травма). За съжаление при първата операция (на долен крайник) се наложила ампутация на крака, съобщават още от лечебното заведение. 

Шофьор на автобус на градския транспорт изгуби контрол над градски автобус номер 94 миналата седмица. Влязъл в насрещното и ударил автомобил и 52-годишна пешеходка. Инцидентът се случи на ул. "Никола Габровски" в кв. "Дианабад" в София. В резултат на инцидента пострадаха четирима, включително и шофьорът на автобуса. Те са настанени в различни лечебни заведения в столицата.