Още задържани в Бургаско

Новини
15:11 - 22 Март 2023
1311
Още задържани в Бургаско

Четири лица по четири досъдебни производства, образувани за нарушения на политическите права на гражданите, са задържани от началото на специализираната полицейска операция по противодействие на купения вот, конвенционалната престъпност и миграционния натиск, протичаща на територията на МВР Бургас.

Към момента се проверяват общо 15 сигнала за купуване на гласове, като освен в частни адреси полицейските служители осъществяват проверки и в търговски обекти, предоставящи продукти на вересия, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност – общо 130 обекта.

Към 14.00 ч. са проверени 606 МПС и 819 лица. Задържани по Закона за МВР са 28 лица.

Във Второ районно управление – Бургас е образувано едно досъдебно производство, по което е задържано едно лице от кв. "Долно Езерово". Иззет е тефтер с имена и лични данни. Други три досъдебни производства с трима задържани са образувани в Районно управление – Поморие, като отново са иззети тетрадки с имена и лични данни. При проверките в села от Община Сунгурларе е установено едно лице, извършвало лихварска дейност. Установява се съпричастността на лицето към опрощаване на вземанията в замяна - гласуване за определена политическа сила.

Проверки са извършени на територията на общо четири общини – Бургас, Камено, Поморие и Сунгурларе.

В продължаващата полицейска операция са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", бургаската жандармерия и НАП – Бургас.