Още заразени с коронавирус в домовете за възрастни хора

Новини
20:16 - 02 Август 2020
2653
Още заразени с коронавирус в домовете за възрастни хора

82 души са заразени с COVID-19 в Дома за възрастни хора "Св. Георги" край Варна. Починалите там са трима. Сред заразените има и шестима души от персонала - доктор, медицински сестри и хигиенист. Най-тежко е състоянието на лекаря, който е настанен в инфекциозното отделение на Университетската болница "Света Марина" в града.

Днес стана ясно, че има заразена жена и в друг старчески дом - "Гергана". Състоянието ѝ не е тежко. Направени са тестове на всички контактни лица. Очаква се резултатите да бъдат готови утре.

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев съобщи, че болните от дом "Свети Георги" няма да бъдат местени, а ще бъдат отделени на друг етаж.

В такъв тип заведение хората са трудноподвижни, над осемдесетте, поне с едно придружаващо заболяване. Така, че взехме решение на Щаба да останат там. Всяка болница даде медицински екипи, доктори, медицински сестри, т.е ще се въртят на ротационен принцип и ще се оказва медицинска помощ на място. Не са в тежко състояние повечето. В дом "Гергана" само един случай има установен, заяви Пасев, цитиран от БНТ.