ОСК ЦСКА инициират "Национален съюз на спортните клубове"

Церемонията ще се състои на 30 януари в Централен военен клуб от 18:30 часа

Моторни
15:11 - 27 Януари 2020
2404
ОСК ЦСКА инициират "Национален съюз на спортните клубове"

Обединени спортни клубове ЦСКА организират за 20-та поредна година церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори за 2019 година. На събитието ще присъстват червени легенди, спортисти, треньори и деятели от всички поколения на ЦСКА.

Организатор на събитието в България е председателят на Обединени спортни клубове Георги Калчев. Церемонията ще се състои на 30 януари в Централен военен клуб от 18.30 часа. Поканени са всички министри от кабинета начело с министъра на младежта и спорта Красен Кралев. До момента единствено кметът на София Йорданка Фандъкова е обещала да присъства.

Сдружение "Червени сърца" също ще отличат млади таланти със специални награди. Председателят на Обединени спортни клубове Георги Калчев обяви, че е създаден инициативен комитет, който да избере дата за учредяване на нова организация "Национален съюз на спортните клубове".

"Надяваме се този път тази инициатива да успее. Това е най-добрият партньор, който може да има едно правителство. Зад тази инициатива застават много председатели на клубове и бивши шампиони и медалисти. Вярваме, че този път ще успеем, защото сме много силни", каза Калчев на пресконференция днес.

На срещата с медиите бяха засегнати темите за спортните бази на ЦСКА, както и проблемите в спорта в страната. От ОСК ЦСКА пледират за спешни мерки за развитие на училищния и детско-юношеския спорт. На празника в четвъртък за доброто настроение на гостите ще се погрижат любими български изпълнители като Орлин Горанов, Стоян Бончев, Соня Иванова и много други млади таланти.