Осман Октай: Доган е най-страшното чудовище на прехода

Да се извини за проваления преход и злините, които създаде на българи и турци, настоява политическият анализатор

Политика
20:00 - 07 Октомври 2024
8295
Осман Октай: Доган е най-страшното чудовище на прехода

Доган е известен еквилибрист. Може да те замаи от думи, но накрая нищо не си разбрал, а и нищо не се случва от тези думи. Така възприемам и последното му изявление, от събота пред бившия партиен дом в София. Изкараха го в дъжда под чадъра, за да каже на граждани и избиратели, че им се извинява за чудовището, за този Франкенщайн Пеевски,  който ДПС не било създало, но утвърдило и наложило в политиката, пише политическият анализатор и политик Осман Октай. 

Това извинение е чист популизъм, а освен това е твърде закъсняло. Има много по-сериозни злини, заради които Ахмед трябва да  се извини  на народа:

- На първо място заради целия провален преход. Да, това се случи с негово активно съдействие и бездействие.

- Да се извини заради синия шут към първото демократично правителство на Филип Димитров, което свали без всякакви основания.

- Да се извини заради кабинета на Любен Беров, който създаде с мандат на ДПС, за да легитимира зараждащата се мафия.

- Да се извини заради непотърсената отговорност от възродители, комунисти и хора на ДС, които носят отговорност за страданията на хиляди.

- Да се извини, че наложи групировката на едрия бизнес Г-13, която овладя икономиката, заставайки на входа и изхода на предприятията.

- Да се  извини заради кафето, които пи с Тодор Живков, за посещенията си при арестувани Андрей Луканов, за свижданията в болницата с бившия премиер Георги Атанасов, който преименува с кръв и насилие турците.

- Да се извини, че през 1997 г напусна без повод ОДС и създаде ОНС, стартирайки проектът на ДС за връщането на царя от Мадрид.

- Да се извини, че с правителството на Сакскобурготски върна влиянието на Русия у нас и подчини целия кабинет на интересите на боса си Илия Павлов.

- Да се извини, че реанимира БСП във властта, създавайки с мандат на ДПС кабинета на Сергей Станишев.

- Да се извини, че на два пъти подмами турци и мюсюлмани да гласуват за Георги Първанов, кой олицетворяваше Сталинградската битка на партията възродител.

- Да се извини, че стана посредник за прикриването на всички престъпления на БКП и ДС през 45-годишното им царуване.

-  Да се извини на  всички политзатворници като Мохамед Узункъш, които прогони в Турция и чужбина чрез ДС, за да остане само той легитимният борец за правата и свободите.

-  Да се извини на гробовете на истинските  борци срещу тоталитаризма - Авни Вели,  Нури Адалъ, Халилибрям Ибрям.

- Да се извини на всички свои съратници от нелегалната организация и на всички основатели на ДПС във Варна, които последователно прогони, защото се опитваха да спрат превръщането на ДПС в мафиотска корпорация.

- Да се извини на идеалистите, които превърна в свои жертви: Свилен Капсъзов, Енал Бекир,  Яшар Шабан, Фкрие Реджебова, братята Татраклъ от Тутракан, Гюлбие Реджеб  от Момчилград, д-р Ахмед Феим от Две могили, Мехмед  Осман от Разград, д-р Мустафов от Търговище, Бахтиар Караали от Ловеч, Шерифе Мустафа, която от години е в изолация и в кома, Нихад Зия от Гоце Делчев, Кафелов от Якоруда, та се стигне до Ахмед Емин, който бе застрелян пред вратата в сарая му.

- Да се извини и на живите му заместници в ДПС, които се опитваха през годините да спрат подлите му игри с мафията, за да спасят ДПС от налагането на модела „Доган“. Днес те са едни от най-големите му критици.

Преди 22 години Иван Костов  нарече Ахмед проклятие за България, а той реално беше най-страшното политическо чудовище на прехода, което роди в цялата страна други подобни на себе си чудовища.

Съвсем не е парадокс, че днес Доган  докара до там хората, та  да се радват и да чакат с надежда момчето, което той нарича политическо чудовище да ги освободи от  неговите чудовища в страната. И сега Доган обсебен от страх и слабост отказва да поеме лично вината си и се крие зад партията и невинни младежи, които ще употреби, така както употреби подло и ДПС през тези 34 години.