Основателят на "ЛЕВИЦАТА!" Костадин Паскалев: 100% влизаме в парламента!

Не даваме кредит на никого предварително - успешно ще е онова правителство, което отстоява родния интерес в ЕС и НАТО

Политика
17:11 - 23 Март 2023
6278
Основателят на "ЛЕВИЦАТА!" Костадин Паскалев: 100% влизаме в парламента!

Оснвоателят на коалицията от бившите отломки от БСП "ЛЕВИЦАТА!" Костадин Паскалев е твърдо убеден, че формацията със сигурност влиза в състава на 49-ия парламент и че какъвто и резултат да покаже БСП на вота на 2 април, няма да промени този сценарий. Паскалев, който доскоро бе член на Националния съвет на Столетницата, обясни пред в. "Уикенд", че е подал заявлението си за напускане след позорното издание на 50-ия конгрес, от който неправомерно изключени бяха общо 14 членове. 

Според Паскалев единственият път за червените оттук нататък при продължаване на политиката на Корнелия Нинова такава, каквато бе в последните години и занапред, е към крах и поредни изборни загуби. 

Ексминистърът и бивш кмет на Благоевград не самата БСП, а конкретно Нинова продължава да води битка с президент Румен Радев не просто с неясни мотиви за започването й, а с още по-неясна цел. И на този фон партията продължава да губи от електоралната си подкрепа, именно за разлика от "ЛЕВИЦАТА". 

Паскалев смята, че все пак път за обединение на всички леви формации, включително и БСП има, но това трябва да мине през определени реформи. 

А на въпроса дали "ЛЕВИЦАТА!" би водила разговори след 2 април евентуално със сочените от последните социологически проучвания за първенци във вота - коалциията между ПП и ДБ, обединителят и ляв стратег отсича: 

"Няма да си позволим да кредитираме с доверие. Подкрепа може да получи сао правителство, което категорично ще обвърже евроатлантическата ориентация на страната с отстояване на българския интерес както в НАТО, така и в ЕС, т.е., незабавно прекратяване на военните действия в Украйна и започване на преговорен процес".

А наред с това напомня, че страната спешно се нуждае от нови икономически мерки за хората така, че поне 10 от най-необходимите хранителни продукти да бъдат продавани с ограничена до 5 на сто надценка в магазините. "Защото никога досега не сме в ситуация, в която 660 хиляди пенсионери да живеят под прага на бедността", добавя още той в интервюто. Разговора с Костадин Паскалев четете в новия брой на в. "Уикенд" - от днес на пазара.