Основателят на Telegram обяви, че е баща на над 100 деца

Топ
11:08 - 30 Юли 2024
1931
Основателят на Telegram обяви, че е баща на над 100 деца

Създателят на Telegram Павел Дуров е многодетен баща. Собственикът на популярното приложение съобщи, че от години е донор на сперма и благодарение на този факт днес той има повече от 100 деца. 

Сега Дуров иска да "разсекрети" своята ДНК, за да могат биологичните му деца да се идентифицират, ако желаят.

Руският предприемач разказа, че преди 15 години негов приятел го помолил да дари сперма в клиника, тъй като той и съпругата му не можели да имат деца.

Така той не само помогнал на своите близки, но и станал донор на мъжки генетичен материал.

„Шефът на клиниката ми каза, че „висококачественият донорски материал“ е в недостиг и че е мое гражданско задължение да дарявам повече сперма, за да помогна анонимно на повече двойки. Това прозвуча достатъчно налудничаво, за да ме накара да се запиша за даряване на сперма", обясни Павел Дуров.

През 2024 г. Дуров научил, че неговата „благотворителна дейност“ е помогнала на повече от 100 двойки в 12 държави. Сега той планира да даде възможност на биологичните си деца да разберат кой е баща им и да открият своите братя и сестри.

"Планирам да разкрия моята ДНК, за да могат биологичните ми деца да се намират по-лесно. Разбира се, има рискове, но не съжалявам, че бях донор.  Недостигът на здрава сперма се превърна във все по-сериозен проблем в световен мащаб и аз съм горд, че дадох своя принос, за да помогна за облекчаването му, смята руснакът.

Дуров иска също така да „дестигматизира концепцията за донорство на сперма“ и да насърчи мъжете да го правят, за да помогнат на семействата, които изпитват затруднения да имат деца.