Остава топло, хуквайте на плажа

Актуални новини
09:00 - 06 Септември 2024
1123
Остава топло, хуквайте на плажа

В петък, 6 септември, в повечето райони ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в югозападната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки.

Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса, в София - около 29.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по високите части от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23 градуса, на 2000 метра - около 16.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд над северното крайбрежие облачността ще е значителна и на отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода: 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над Балканите ще се развива купесто-дъждовна облачност и в западните и централните части се очакват гръмотевични бури.