Оставиха Плевен без топла вода цял септември

Общество
15:46 - 26 Август 2022
1968
Оставиха Плевен без топла вода цял септември

ТЕЦ "Плевен" спира топлата вода и подаването на пара за периода от 5 до 29 септември. Причината, която оповести дружеството, е извършване на ремонтни дейности и профилактика по магистралните топлопроводи и съоръжения с топлоносител гореща вода и пара, захранващи абонатите.

Без топла вода за близо месец ще останат плевенчани, което въпреки притеснението всеки ще реши по някакъв начин, но фирмите и предприятията ще се окажат в безизходица, казва областният управител Иван Петков, който свика среща между директора на "Топлофикация – Плевен” АД инж. Йордан Василев и представители на фирми .

Областният управител Иван Петков подчерта, цитиран от БНР:

"Това, което се констатира, наистина е тревожно първо за гражданите, жителите и гостите на град Плевен, защото за този период от време няма да се подава топла вода. От друга страна няма да се подава пара за предприятията, които са на територията на града и са потребители. ТЕЦ "Плевен“ е обществен доставчик и трябва да се съобразява с всички по веригата, тъй като сега е сезонът на консервирането на селскостопанска продукция".

Директорът на "Топлофикация – Плевен” АД инж. Йордан Василев въпреки, че са обществен доставчик, не пожела да отговори на въпроси, като каза, че са частна фирма. Неговият коментар е кратък:

"Ние спираме работа септември месец поради технически причини. Имаме голям основен ремонт в източника, а трябва да извършим и други ремонти".

Продължават усилията на областния управител за решаване на проблема.