Оставиха в ареста активиста на ПП за отглеждане на канабис

Общество
16:11 - 21 Септември 2023
1210
Оставиха в ареста активиста на ПП за отглеждане на канабис

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи „задържане под стража“ за 33-годишен мъж, обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на растения от рода на конопа.

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за мъж на 33 години, привлечен към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без разрешително с цел разпространение и за отглеждане на растения от рода на конопа.

Пламен Пенев беше задържан за срок до 72 часа, след като на 18 септември 2023 година при планирани оперативни и процесуални действия била разкрита високотехнологична оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа.

Тя се помещавала в стара стопанска постройка в село Млада гвардия, община Ветрино, като там имало и съоръжения за добиване на марихуана и подготовка за разпространението й.

Оранжерията била снабдена с генератори за електрическа енергия, с осветителни тела и овлажнители за въздух, с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко необходимо за отглеждането на растенията. От мястото били иззети около 1000 стръка коноп в различен стадий на растеж, както и над 2 кг суха тревиста маса.

След като Окръжен съд – Варна изслуша доводите на прокуратурата, прецени, че искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 33-годишния мъж е  основателно и остави Пламен Пенев в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.