Оставиха в ареста бос на наркогрупа

Георги Филянов искал да го пуснат да си гледа дъщеричката

Актуални новини
20:24 - 26 Ноември 2023
4350
Оставиха в ареста бос на наркогрупа

Апелативният съд в Пловдив остави зад решетките 28-годишния Георги Филянов, обвинен тартор на престъпна група за разпространение на марихуана. Мъжът, който е от Сопот, подаде жалба да му бъде изменена мярката за неотклонение, защото вече от 8 месеца е в ареста, искал да се прибере при семейството си и да си гледа 5-годишната дъщеричка.

Филянов беше задържан с още 10 души в края на март т. г. Прокуратурата повдигна обвинение на 9 от тях, като петима бяха оставени в ареста, а останалите бяха пуснати с по-леки мерки за неотклонение. При спецакцията на полицията бяха задържани над 12 килограма марихуана на стойност 72 000 лв. Разследването е установило, че участниците в бандата са имали квартири в цялата страна, където са се срещали. Претърсени били 22 жилища и автомобили, намиращи се в Пловдив, Враца и Пазарджик. Полицията открила в тях различни количества марихуана, както и амфетамин.

Установено е, че за разпространението на наркотиците, отговарял Георги Филянов. При разпитите той е признал вината си.

Решението на апелативните магистрати той да остане в ареста е окончателно, защото имало опасност да се укрие или отново да започне наркотърговия.