Оставиха в ареста мъж, обвиняем за отнемане на движими вещи за над два млн. от Митническото бюро в Разград

Новини
17:51 - 01 Март 2024
2457
Оставиха в ареста мъж, обвиняем за отнемане на движими вещи за над два млн. от Митническото бюро в Разград

Състав на Окръжния съд в Разград постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 43-годишния С.Р., съобщиха от съдебната институция в лудогорския град.

С постановление от 30 януари тази година той е привлечен в качеството на обвиняем за извършена през юли 2023 година в Разград на два пъти кражба на чужди движими вещи. В съучастие с А.К. и други неустановени лица той е откраднал шест транспортни ленти; машина за рязане на тютюн; компресор; машина за топъл въздух; електронна везна; цигарена машина и филтропоставяща машина; пълначно-опаковачна линия; вакуум помпа; казанче за лепила; целофанираща машина; целофан машина за стекове; три вакуум помпи; компресор с ресивър; близо 189 200 кутии цигари, всичко на обща стойност 2 272 711 лева, от Териториална дирекция „Митници“ - гр. Русе, Митническо бюро гр. Разград. Кражбата е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, посочват от съда.

Пред съда служебният защитник на обвиняемия и 43-годишният мъж са поискали по-лека мярка „домашен арест“. 

От справката за съдимост на обвиняемия е видно, че той е многократно осъждан, включително и на „лишаване от свобода“. Налице е и реална опасност да се укрие, тъй като е привлечен за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ в един завишен размер от 10 до 20 години. Поради изложените съображения, Разградският окръжен съд определи, че спрямо С.Р. най-адекватната мярка за неотклонение, която следва да търпи, е „задържане под стража“. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Варна, допълват от съда в Разград.