Оставиха в ареста мутрата от Панагюрище, пребил мъж пред очите на дете

Помагачите на Иван Балабанов са пуснати на свобода

Общество
14:21 - 19 Януари 2021
2396
Оставиха в ареста мутрата от Панагюрище, пребил мъж пред очите на дете

Районният съд в Панагюрище постанови постоянен арест за 35-годишния Иван Балабанов, пребил с двамата си охранители мъж в Панагюрище, съобщиха от прокуратурата.

Миналият четвъртък Балабанов и двамата му гардове от София пребиха пред училище в Панагюрище 46-годишния Нешо Юруков пред очите на момиченце, за което той се грижи.

Тримата биячи пристигнаха на местопрестъплението с Ролс Ройс и Мерцедес, собственост на Балабанов, и нападнаха жертвата си. Още същата вечер тримата са задържани.

При обиск в къщата на Иван Балабанов в панагюрското село Оборище е открит незаконен пистолет "Браунинг" с боеприпаси. В мотивите си за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" съдът в Панагюрище посочва, че обвиняемият може да се укрие, или да извърши друго престъпление. Още повече, че Балабанов вече е осъждан през 2015 г. за незаконно притежание на оръжие.

Решението на съда в Панагюрище може да се обжалва пред окръжния съд в Пазарджик. Двамата гардове, участвали в побоя, са освободени от ареста.