Оставиха в ареста сина, разбил с чух главата на баща си

Доживотен затвор грози Николай за убийството на родителя си

Крими
17:14 - 22 Януари 2020
1417
Оставиха в ареста сина, разбил с чух главата на баща си

Бургаският окръжен съд остави в ареста 25-годишния Николай В., който на 19 януари разби главата на баща си с чук след семеен скандал.

Младият мъж е обвинен в опит за убийство, за което законът предвижда от лишаване от свобода от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживот без замяна.

Въпреки чистото съдебно минало постоянният адрес и трудовата ангажираност на обвиняемия съдът го остави в ареста с мотива, че има реална опасност да се укрие, ако е на свобода. Определението може да бъде обжалвано в тридневен срок.

Майката на Николай опитала да поеме вината на сина си и първоначално заявила, че тя е ударила мъжа си Васил с чук, съобщава 24 часа. Разследващи обаче бързо разбрали, че жената лъже, за да прикрие истинския извършител. Според жители на бургаския кв. Долно Езерово, където живее семейството на Васил, той редовно пиел и тормозил жена си и двамата им сина. На 19 януари вечерта отново се прибрал пиян и почнал да гони и обижда съпругата си. Най-вероятно за да я защити, по-големият син Николай грабнал чук и го стоварил върху главата на баща си. Мъжът е приет в тежко състояние в УМБАЛ Бургас и все още е с опасност за живота