Оставиха в ареста трима трафиканти, пипнати със 7 мигранти край Велико Търново

Крими
17:05 - 26 Юни 2023
1188
Оставиха в ареста трима трафиканти, пипнати със 7 мигранти край Велико Търново

Районният съд във Велико Търново взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на трима обвиняеми за трафик на мигранти.

В. М. и Ю. С. от село Глогово са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 20 юни в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, помогнали на седем чужденци от Сирия, Ирак и Палестина, двама от които ненавършили 16-годишна възраст, да преминават нелегално в страната. Трафикантите превозвали бежанците  с две коли - "Ауди А 6“ и „Пежо 307“, през прохода Хаинбоаз и били спрени на бензиностанция до Велико Търново.

Третият участник в схемата е зад решетките като помагач на извършителите Ю. С. и В. М. Той умишлено ги улеснил в извършване на престъплението чрез даване на съвети, разяснения и отстраняване на спънки - като указвал пътя и предупреждавал за наличието на полицейски патрули.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицата, наличието на опасност да се укрият и да извършат други престъпления, поради което по отношение на тримата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.