Оставиха в ареста трите обвиняеми в брутален побой на млада жена във Враца

Новини
12:45 - 06 Август 2024
1002
Оставиха в ареста трите обвиняеми в брутален побой на млада жена във Враца

Районенният съд във Враца остави в ареста трите жени, обвиняеми в тежък побой на друга жена, съобщиха от съдебната институция.

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу едната за подбудителство и подпомагане, а срещу другите две за причиняването на тежка телесна повреда на 23-годишната жена, която е загубила далака си след нападението.

За престъпленията, в които трите са обвинени, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години до 10 години.

Съдът е приел, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение - обосновано предположение за вероятната им съпричастност към деянията, в които е обвинени и вероятност да се укрият или да извършат ново престъпление. 

Определението на съда може да се обжалва и протестира в законоустановения срок пред Окръжен съд-Враца.

Припомняме, че сигналът за нападението над младата жена е подаден от лечебното заведение, в което е била откарана. Вследствие на нараняванията се е наложила спешна операция за отстраняване на далака. 

Побоят е извършен на 31 юли вечерта във врачанския квартал „Дъбника“. Извършен е от двете обвиняеми заради вражда, която пострадалата е имала с третата обвиняема.