Оставиха в ареста трите жени, обвинени в брутален побой във Враца

Новини
15:41 - 13 Август 2024
1618
Оставиха в ареста трите жени, обвинени в брутален побой във Враца

Троен състав на Окръжен съд-Враца потвърди оставането в ареста на трите жени, обвиняеми за подбудителство, подпомагане и причиняване на тежка телесна повреда на млада жена, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е оставил без уважение внесените жалби от обвиняемите, с искане да им бъде постановена по-лека мярка за неотклонение.

Според информацията, въззивният съд е приел, че преценката на първоинстанционния съд е правилна и че събраните до момента доказателства потвърждават подозрението, че трите жени са съпричастни към деянието, в което са обвинени.

Освен това съществува и реална опасност да извършат престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за процесуална принуда. Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Припомняме, че такова решение взе преди дни Районният съд-Враца. Трите жени са обвинени за брутално нападение на 23-годишна жена от Враца, извършено на 31 юли, вечерта, в квартал „Дъбника“.

Двете са ѝ нанесли побой, а третата е била подбудителка, заради стара вражда между нея и жертвата. Сигналът за нападението е подаден от лечебното заведение, в което пострадалата е била откарана.

Вследствие на нараняванията се е наложила спешна операция за отстраняване на далака ѝ.