Оставиха в ареста задържаните с много марихуана край Пловдив

Новини
14:32 - 22 Февруари 2024
1119
Оставиха в ареста задържаните с много марихуана край Пловдив

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетите от Пловдивския окръжен съд мерки за неотклонение "задържане под стража“ спрямо българския гражданин Б. Б. и гражданина на Северна Македония Г. М.

Срещу двамата е повдигнато обвинение за държане на наркотично вещество в особено големи размери. Македонският гражданин е задържан на автомагистрала "Тракия“ на 14.02.2024г. при полицейска проверка по сигнал. В управлявания от него лекотоварен автомобил е намерено и иззето наркотично вещество, пакетирано и разпределено в кашони.

Установено е, че става дума за 130 килограма марихуана на стойност повече от 2.5 милиона лева. В същия ден, в София, е задържан Б. Б. Той бил наблюдаван от служители на ДАНС как претоварва кашоните с марихуана от тежкотоварен автомобил ТИР, който бил превозил от чужбина, в лекотоварния, задържан по-късно на магистралата.

Пред апелативните съдии днес македонският гражданин заяви, че не е знаел, че транспортира наркотици, защото имал документи, че кара маратонки. Той поиска да бъде пуснат срещу парична гаранция. Б. Б., който също отрече причастност към престъплението, поиска домашен арест, като се позова на влошеното си здравословно състояние.

Апелативният съд прие, че определението на окръжния съд, с което са взети обжалваните мерки за неотклонение, е правилно и законосъобразно. Посочи, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение за участие и на двамата задържани под стража към престъплението, в което са обвинени. Действията на Б. Б. са били наблюдавани от служители на ДАНС, а Г. М. е заловен зад волана на микробуса, натоварен с иззетата марихуана.