Остриганата и пребита жена била разведена по улиците на Свищов за назидание

До насилието се стига, след като бившият приятел на жената набил сегашния

Общество
08:47 - 15 Септември 2023
6777
Остриганата и пребита жена била разведена по улиците на Свищов за назидание

Ревност е мотивът на мъжа, който преби и острига жената, с която живее на семейни начала в Свищов. Това обясни на брифинг тази сутрин наблюдаващият прокурор Силвия Начкова от Районна прокуратура в Свищов.

Оказва се, побоят и подстрижката са извършени в различни дни. Извършителят е заплашил жената, че трябва да си избере- или да бъде подстригана, или да бъде убита. Така пострадалата седнала на стола и е била остригана нула номер, обясни наблюдаващият прокурор.

Цинизмът обаче не приключва тук- за назидание жената е изведена на улицата, за да бъде показана в новия си вид. Нараняванията са счетени за лека телесна повреда.

До насилието се стига, след като бившият приятел на жената набил сегашния. Потърпевшият се ядосал и извършил престъпленията при условията на домашно насилие. Двамата с пострадалата живеели заедно от скоро.

В тази връзка нападателят е привлечен като обвиняем за 3 престъпления. Той е и осъждан - за престъпления против собствеността.

Към този момент не признава вината си. Мъжът е задържан за 72 часа, като предстои прокуратурата да поиска от съда постоянен арест спрямо обвиняемия.