ОСТРО: Кирил Петков цъфна неканен в Би Ти Ви, Деница Сач. избяга (ВИДЕО)

Участниците били уговорени предварително, обаче бившият премиер решил, че е най-подходящ

Политика
20:10 - 28 Септември 2022
8983
ОСТРО: Кирил Петков цъфна неканен в Би Ти Ви, Деница Сач. избяга (ВИДЕО)

Кирил Петков наруши предварително определените правила и се появи непоканен на дебата в бТВ вместо Венко Сабрутев. Мария Цънцарова обвини "Продължаваме промяната", че не спазват уговорката. Томислав Дончев и Деница Сачева напуснаха студиото след като предупредиха, че в тази държава трябва да се спазват правилата.

Кирил Петков се появил в Би Ти Ви 15 минути преди дебата и поставил в неудобно положение телевизията, защото участниците били уговорени предварително и темите също и партиите изпратили подходящите специалисти по темите.

Томислав Дончев, който бил на 15 минути път от телевизията също се появил, обясни самият той, защото сметнал, че дебатът е отворен и може да дойдат всякакни участници щом се е появил Петков.

Ето и официалната позиция на ПП по скандала, публикувана в социалните мрежи:

Кирил Петков се яви на предизборния дебат в ефира на bTV вместо Венко Сабрутев, който беше лично възпрепятстван.

Това се оказа голям проблем за ГЕРБ, които изпратиха Томислав Дончев като подкрепление на Деница Сачева. След това ГЕРБ се уплашиха и напуснаха дебата. Когато хората имат нужда да чуят какви са решенията на партиите за бъдещето на България, единственото решение, което успяха да вземат ГЕРБ, е да избягат от отговорност.