ОСТРО ВЛИЗАНЕ: Васил Терзиев започва същинската предизборна битка от бастион на БСП

Кандидатът за кмет на София щурмува район "Връбница", направил Калоян Паргов лидер на най-голямата червена организация в страната

Политика
16:15 - 30 Август 2023
4782
ОСТРО ВЛИЗАНЕ: Васил Терзиев започва същинската предизборна битка от бастион на БСП

Същинската предизборна обиколка и старт на срещите за електорална подкрепа на кандидат-кмета на ПП, ДБ и Спаси София Васил Терзиев, стартира този уикенд, научи Lupa.bg. По наша информация още в петък започва серия срещи между него, единният кандидат за шеф на бъдещия Столичен общински съвет Борис Бонев и останалите претенденти за районни началници, като координационната кулминация ще бъде в централата на Продължаваме промяната на ул. "Чаталаджа".  

А самият Терзиев е решил отправна точка за рандевутата му със столичани в ключовия септември преди официалния старт на предизборната кампания за вота на 29 октомври да бъде не кой да е, а червеният бастион "Връбница" в неделя. 

Именно от него тръгна стремглавата кариера на бившия шеф на най-голямата червена организация в страната - столичната - Калоян Паргов.

Социалистът бе избран за сефте да ръководи структурата в най-западните квартали на София през 2012 г. и оттогава само една крачка го делеше да оглави цялата Столетница, ако се бе решил да я предприеме.

Впоследствие Паргов реши, че от "Леге" 10 ще основе института за политики и идеи СИНПИ, а мястото му в Градския съвет зае Иван Таков. 

Именно Таков и Паргов обаче са онези, излъчили фигурата на синдикалистката Ваня Григорова като най-подходяща да се изправи очи в очи и да премери сили на изборите за местна власт с Васил Терзиев.