Остров Света Анастасия отваря за разходки утре

Корабчето ще плава с ограничен брой пасажери, църквата и ресторантите ще са отворени, музеят остава затворен

Общество
12:55 - 07 Май 2020
1470
Остров Света Анастасия отваря за разходки утре

Остров Света Анастасия ще отвори за посетители на 8 май, но при строги мерки за сигурност заради заразата от коронавирус, съобщиха от Община Бургас.

Във връзка с все още действащото извънредно положение ще бъдат въведени определени ограничения. Музеят ще остане затворен. Достъпни за гостите ще бъдат откритите пространства и църквата "Успение Богородично".

При определени ограничения ще функционира кафетерията и ресторанта. Лекарната ще работи на принципа на павилион -  като няма да се позволява влизането на повече от един гост. Ресторантът ще функционира, като закритата му зала ще остане недостъпна за посетители. Масите на открито ще са разположени на разстояние от поне 2,5 метра.


Хотелската част на острова ще функционира за гости при задължителна предварителна резервация и при спазване на строги хигиенни мерки.

Предприети са редица действия по отношение на хигиената - ще се извършва пълна дезинфекция на достъпните места на острова и кораба след всеки курс. На гостите ще бъдат раздавани дезинфектанти, ръкавици и маски за еднократно употреба. Засега общинският катамаран „Анастасия” ще превозва по-малко пасажери, за да се избегне струпването на хора и да се спази изискването за дистанция от 2 метра. Маските остават задължителни за затворените помещения.


Първият курс ще се извърши този петък, 8 май, в 10:00 часа, а вторият в 13:00 часа от "Магазия 1". Престоят ще продължи 2 часа.

Ако желаете да пътувате до остров Света Анастасия, задължително трябва да направите предварителна резервация. Резервации се приемат всеки ден от 9:00 часа на телефон 0882 004 124 или на e-mail: [email protected], като е необходимо да заявите пътуването си най-късно до 17:00 часа на предходния ден.


Билет за пътуване ще може да закупите на гише от Туристическия информационен център, който се намира във фоаето на "Магазия 1". Необходимо е да предвидите достатъчно време, тъй като за да се избегне струпване на хора ще бъде въведен пропускателен режим и ограничения за влизане на броя хора.