Остров Света Анастасия празнува с двама Орлиновци

Музика и миди чакат гостите на туристическия комплекс на Голяма Богородица

Общество
19:05 - 12 Август 2019
4058
Остров Света Анастасия празнува с двама Орлиновци

"Двамата Орлиновци", както почитателите на операта вече наричат гласовитите съименници Горанов и Павлов, в партньорството на нежната Еделина Кънева, ще гостуват на 15 август на остров Света Анастасия с концертния спектакъл "Уестсайдска история". Тяхното участие ще бъде кулминацията на тържествата по случай Голяма Богородица.

На този ден единственото обитаемо островче по българското Черноморие чества своя празник.  Въпреки, че светицата-патрон на късчето земя в морето се почита на 22 декември, туристическият комплекс "Остров Света Анастасия" отбелязва своя празник на 15 август.


Празничният ден ще започне с традиционното островитянско посрещане и автентична музика. В 11:00 часа ще бъде осигурен контролиран достъп до фара на острова, откъдето може да се насладите на неповторима гледка към Бургас и залива.

В 11:30 часа ще бъде отслужен водосвет по случай празника на Голяма Богородица, а в 11:45 часа ще се състои традиционното островно хоро с ансамбъл "Странджа".По обяд край шатрите на плажа може да опитате прясно изпечени миди на тенекия, току-що извадени от естествената островна ферма. След това ще се изявят поетите от бургаската писателска общност в "Часът на поета".

В 17:30 часа най-малките посетители ще могат да се впуснат в приключение заедно с "Щурата лаборатория" и експерименти с въздух, огън, вятър и вода. Специален екип от специалисти ще запознава децата с историята на остров Света Анастасия чрез щури експерименти и игри.


Празничният ден ще завърши с концертния спектакъл "Уестсайдска история - любовта на Мария и Тони", с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева. Началото е в 21:00 часа, като корабът "Анастасия", който ще докара до острова желаещите да се насладят вечерта на празника, тръгва в 20:00 от Магазия 1 на пристанище Бургас.


Снимки: anastasia-island.com