Островът на Копола се продава за 2,2 млн. долара

Свят
01:29 - 02 Ноември 2022
8059
Островът на Копола се продава за 2,2 млн. долара

Островът в Белиз, където режисьорът на "Кръстникът" Франсис Форд Копола е почивал през последните десет години, се появи на пазара за 2,2 милиона долара.

83-годишният Копола дори е давал имението, което се състои от две вили и голяма къща, под наем в рамките на туристическото начинание на семейство Копола „The Family Coppola Hideaways“ през времето, когато те не са отседнали там.

Прочутият режисьор закупи частния остров, известен като Корал Кей, зад световноизвестния Белизки бариерен риф, преди почти десетилетие.

Наричан „Островът на Гилиган“, той е напълно автономен, със слънчева енергия и водоснабдяване чрез резервоари и система за събиране на дъжд.

На 25 минути с лодка от село Пласенсия, двете вили и основната къща могат да настанят до 10 гости с 360-градусова панорамна гледка към океана.

Островът разполага с малък плаж с коралов пясък и мангрова горичка, пише в каталога за продажба. Някога използван като търговски риболовен лагер, сега той е подобрен за пътници, които искат „изживяване веднъж в живота“, се казва в него.

Превод от в. "Сънди таймс"