Осуетиха Луковмарш в София

Полицията раздели участниците в шествието на малки групи след заповед на Фандъкова

Топ
19:01 - 13 Февруари 2021
2500
Осуетиха Луковмарш в София

Полицията в София предотврати провеждането на Луковмарш в памет на ген. Христо Луков. След заповед на кмета Йорданка Фандъкова служителите на реда разделиха участниците на малки групи. От общината обявиха, че са одобрили само поднасяна на венци пред къщата на ген. Христо Луков.

От външно министерство изразиха подкрепата си за Столичната община и всички останали отговорни институции, които забраниха и осуетиха шествието. Тази тревожна проява на антисемитизъм, ксенофобия, омраза и нетърпимост няма място по улиците на София, заявяват в позиция от МВнР.

Днес тръгна шествие срещу провеждането на Луковмарш в столицата, като то бе обявено за антифашистко под мотото “Без нацисти по улиците ни!” „

Недоволните припомниха, че неонацисткото шествие “Луковмарш” продължава да се случва всяка година без разрешение от столична община за провеждането му.

Днес се провеждат протести срещу неонацистки публични прояви в още три града в Европа - Дрезден, Берлин и Будапеща. Там ще се проведат и демонстрации пред българските посолства и консулства.