Осветяват Ниагарския водопад в бяло, зелено, червено за 3 март

Инициативата е на Генералното консулство на Република България в Торонто

Любопитно
08:40 - 01 Март 2024
1923
Осветяват Ниагарския водопад в бяло, зелено, червено за 3 март

Едно чудесата на света - Ниагарският водопад, за четвърта поредна година ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Инициативата е на Генералното консулство на Република България в Торонто, Канада и е една от най-популярните прояви на българските дипломати за националния ни празник.

Освен осветяването на водопада генералното ни консулство в Торонто се е постарало да организира няколко други събития за българската общност във всички краища на Канада.

В най-западната провинция - Британска Колумбия, ще бъде осветена сградата на общината в гр. Ванкувър и най-стария мост в града - Бурард бридж. В провинция Албърта за да отбележат подобаващо Националния празник на България ще бъде осветен най-големия мост - Хай левел Бридж.

За втора поредна година ще има и официална церемония по издигане на българското знаме пред парламента на най-голямата провинция в страната - Онтарио. Там домакин ще бъде председателят на парламента Тед Арнот.

Консулството в Торонто организира и пътуващи "Дни на България" във Ванкувър, Виктория и Салмон Аром в провинция Британска Колумбия през април. По време на тези събития се представят отделни български градове от представители на българската общност по места. В Канада вече има над 15 такива събития, организирани от генералното ни консулство.