Освободиха парламента от оковите

Решетките отиват в Партийния дом

У нас
12:31 - 21 Май 2022
2660
Освободиха парламента от оковите

Народното събрание отново е свободно - решетките, с които емблематичната сграда осъмна на парадния си вход преди седмица, вече са свалени. 

По информация на Lupa.bg оковите ще бъдат транспортирани обратно към бившия Партиен дом, където оригинално е било замислено да се поставят.

Обществената поръчка за тях е била към общия договор за преустройството на сградата, в която депутатите трябваше да заседават, но след политическите промени в страната новата пленарна зала остана празна и те се върнаха в сградата - паметник на културата. Тъкмо като такава Министерството на културата чрез инспектората си наложи забрана за решетките и дори постанови санкция за ръководството на парламента. 

И досега обаче не е ясно точно кой е взел решението за монтирането на метала. Оказа се, че дори шефът на законодателния орган Никола Минчев не е бил наясно с него и хвърли вината за оковаването на институцията върху общата администрация в лицето на главната секретарка Габриела Килфванова. Дали ще поиска оставката й ще стане ясно до дни.