От БСП очакват да се стигне до нова процедура за шеф на БНБ

Икономика
10:10 - 11 Април 2022
1047
От БСП очакват да се стигне до нова процедура за шеф на БНБ

"БСП смята, че е хубаво да се оттеглят и двете кандидатури за гуверньор на БНБ и да се пристъпи към нов избор, който е човек с изключителен опит. ЕЦБ е споделила, че се търси разумно решение, което да няма почти никакъв политически оттенък. Политическите кандидатури трябва да отстъпят на професионалните. Вероятно ще се стигне до нова процедура за шеф на БНБ". Това заяви проф. Георги Михайлов от БСП за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му преценката кой е най-подходящ за поста трябва да се вземе от експерти."Виждам желание в много хора да се види скорострелно края на това управление. Това е много вредно за България", сподели той. Проф. Михайлов коментира и казуса с предоставяне на военна помощ за Украйна.

"В опозицията говорят с настървение, че дори е късно за предсрочни избори. Има опит за създаване на обществено настроение. Трябва да намерим отношение към един проблем, един конфликт, в който човечеството не се е сблъсквало в последните 80 години. Няма раздори в коалицията. Не мисля, че ще се стигне до неразумното решение да предоставим военна помощ и така няма да се стига до решения за напускане на коалицията", коментира той.