От ДПС обявиха, че неизвестни лица са влезли в сарая на Доган в „Бояна”

Депутати призовават за държавна намеса

Политика
21:10 - 29 Август 2024
9540
От ДПС обявиха, че неизвестни лица са влезли в сарая на Доган в „Бояна”

Данаил Папазов, който преди 10 години беше министър на транспорта в правителството "Орешарски", изпрати кратко съобщение до медиите, в което заяви, че чрез фирмата "Сигда" е собственик на дружествата "Хермес Солар" и "Делта Епсилон, които притежават недвижимия имот в парка "Росенец". А освен него - и имот в столичния квартал "Бояна".

В съобщението на Данаил Папазов се заявява, че Доган трябва да напусне и този имот.

Членове на ДПС, приближени на Доган, направиха от там изявление в социалните мрежи. 

Депутатът Тимур Халилов:

„Получихме сигнал от служителите, че група до 10 души, неизвестни никому, са дошли с документ и са ги извели от сградата. Това е самоуправство“.

"Тези хора, които са влезли, никой не знае какви са. Не знаем какво носят, какво са внесли, какво залагат. Нямат орган на реда, който да легитимира тяхното присъствие“, добави той.

Депутатите се обръщат към правоохранителните органи, ДАНС, премиера и президента да се вземат мерки.

"Има законен ред да станат нещата, а това е самоуправство. Призоваваме за незабавни действия. Обръщаме се към дипломатическия корпус. Органи се използват с цел саморазправа“, каза още Халилов.

Тимур Халилов призова правоохранителните органи, ДАНС, премиера и президента да се намесят и да се предприемат по думите му "мерки, за да се осигури правото на обитателя на този дом - Ахмед Доган".