ОТ ФРОНТА: Киев готви мощен контраудар срещу Русия (СНИМКИ)

Свалени са 22 балистични и крилати ракети и 20 дрона, насочени към столицата на Украйна

Свят
17:40 - 02 Септември 2024
3219
ОТ ФРОНТА: Киев готви мощен контраудар срещу Русия (СНИМКИ)

Готви се нов сериозен контраудар на украинските сили срещу Русия. Украинската противовъздушна отбрана е свалила тази нощ около 20 ракети, насочени към Киев, като при атаката са ранени двама души, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Украинските сили са унищожили 22 от 35 ракети и 20 от 23 дрона, изстреляни от Русия, съобщиха украинските военновъздушни сили, цитирани от Ройтерс. Те съобщиха в Telegram, че са унищожили 9 балистични ракети и 13 крилати ракети в Киевска, Харковска, Днепропетровска, Полтавска, Николаевска и Запорожска област.

В град Суми, в североизточната част на страната, център за социална и психологическа помощ за деца и сиропиталище снощи са били поразени от руска ракета, при което са пострадали 13 души, включително четирима непълнолетни, съобщи кметът на града Олександър Лисенко в Telegram.

„Руските сили извършиха нов ракетен удар по Киев. Той съчетаваше използване на крилати ракети и балистични ракети“, съобщи в Telegram военната администрация на украинската столица.

В Telegram кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че двама души са били ранени и че четири автомобила са се запалили след падане на отломки. 

В други два квартала на украинската столица пожар, избухнал в котелно помещение бързо е бил потушен, а друг пожар е засегнал предприятие, съобщи кметът.

„Ще реагираме на всичко. Врагът ще го усети“, коментира началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.