От ГЕРБ мълчат до последно за кандидат- президента

Политика
19:26 - 26 Септември 2021
5021
От ГЕРБ мълчат до последно за кандидат- президента

До последния момент ГЕРБ няма да обяви името на кандидатите си за президент и вицепрезидент. Това стана ясно от изказванията на лидера Бойко Борисов и бившата външна министър Екатерина Захариева днес.

Борисов обясни стратегията кандидатът да бъде обявен максимално късно с риска той да бъде яростно атакуван, като обвърза това и с днешния скандал около офиса на партията в НДК. Министърът на културата се закани да изгони ГЕРБ оттам. Всеки, който се обърне срещу тях, започват гонения, не сме една и две партии вече, коментира Борисов. Добави, че само като се чуло за вариант проф. Балтов да бъде издигнат, "видяхте какво гонение е всеки
ден".

Затова "нека ме извинят уважаемите медии, но до последния ден ние няма да излъчим кандидат, колкото и да питат. След днешните изказвания на служебния министър Минеков, който щял да гони първата политическа сила от офисите й, от централата... аджеба, нали е по конституция. Служебното правителство трябва да уреди само едни честни избори, а те не са честни. Защото не приеха, нито да броят квитанциите, нито да ги осигурят. Само да му напомня, защото те конституцията не спазват, че има един текст от закона - чл. 31 от Закона за политическите партии, ние го спазваме, да спре да лъже. Ако искат да дойдат с Рашков да изгонят хората от офисите, ние също ще запознаем Брюксел, може би и комисията LIBE, с безобразията на служебното правителство", закани се Борисов.
Кандидатпрезидентската ни двойка има шанс да спечели, дори ако бъде обявена само месец преди изборите - ако са добре познати имена в публичното пространство. Това пък бе коментарът на Екатерина Захариева пред БНР.

Известно е, че Борисов изчаква социологическите сондажи за няколко имена на хора, свързани с ГЕРБ, а
междувременно със собствените си изказвания и действия тества общественото мнение и реакцията на
актива на различните варианти. Крайният срок в ЦИК да бъдат регистрирани кандидатите за държавен
глава е 12 октомври.