От какво умря Тина Търнър?

Нелекувана с десетилетия хипертония съсипа роклегендата и увреди фатално бъбреците й

Новини
21:57 - 25 Май 2023
279053
От какво умря Тина Търнър?

От какво умря вечната рокзвезда Тина Търнър? Внезапната смърт на легендарната певица, която разтърси света вчера, озадачи феновете й, които сякаш имаха 83-годишната икона за безсмъртна. Самата тя изглеждаше в отлично здравословно състояние, но се оказва, че това изобщо не е било така.

Според Би Би Си Тина Търнър е била силно отпаднала в последните месец и половина. Тя е страдала от редица здравословни проблеми през последните години, включително рак, и остра бъбречна недостатъчност, а преди време е получила и инсулт, от който трудно се възстановила, пишат медиите отвъд Океана.

Два месеца преди смъртта си рокендрол легендата сподели мрачна публикация в "Инстаграм", в която се оплака от бъбречна недостатъчност. 83-годишната Търнър разкри за своите здравословни проблеми на Световния ден на бъбрека на 9 март, разказвайки, че се е подложила на „сериозна опасност“, като подценила диагнозата си хипертония, която й била поставена още през 1978 г. 

„Бъбреците ми са жертви на това, че не осъзнавах, че високото ми кръвно налягане трябваше да се лекува с конвенционална медицина. Изложих се на голяма опасност, като отказах да се изправя пред реалността и да осъзная нуждата от ежедневна, доживотна терапия с лекарства. Просто не ги взимах”, разказа тогава Тина Тънър.

В смразяващо интервю за вестник “Гардиан” от април пък Търнър разкри как иска да бъде запомнена и добави, че изобщо не се страхува от смъртта. „С какво бихте искали да бъдете запомнен?“, бе попитана тя. „Като кралицата на рокендрола. Като жена, която показа на други жени, че е добре да се стремят към успех според собствените си условия”, оговори легендата.