От началото на годината през „Пирогов“ са преминали близо 250 000 пациенти

Здраве
18:03 - 28 Декември 2023
2948
От началото на годината през „Пирогов“ са преминали близо 250 000 пациенти

От началото на годината през болница „Пирогов“ са преминали близо 250 000 пациенти, казва директорът на лечебното заведение д-р Валентин Димитров, съобщиха от лечебното заведение. От тях 53 000 пациенти са останали за лечение, което е с 10 000 повече лекувани пациенти, спрямо същия период на миналата година. По думите му през 2023 г. има ръст на броя на доверилите се на болницата.

През тази година най-много пациенти са потърсили медицинска помощ в клиниките и отделенията по травматология, по хирургия, по неврохирургия, по педиатрия, по детска травматология, по кардиология и вътрешни болести, по неврология и др.

В редица клиники е купена нова и модерна апаратура, напълно ремонтирана е Клиниката по урология, към която е Отделението по детска урология, приключило е и обновяването на реанимационните корпуси, Отделението по анестезиология и интензивно лечение е оборудвано с най-модерна апаратура, допълва д-р Димитров.

В клиниките по изгаряне и по детската травматология са спасени и излекувани пациенти от страната и чужбина, които са били в изключително тежки състояния; в Клиниката по детска хирургия е извършена уникална операция; в Клиниката по неврохирургия са постигнати нови успехи в роботизираната и минимално инвазивна гръбначна хирургия. 

Започна интензивната подготовката на предстоящия Европейски конгрес по неврохирургия, добавя д-р Димитров. За първи път в историята на българската неврохирургия имаме честта да сме домакини на най-големия и престижен неврохирургичен форум, а това мащабно събитие е голямо признание за българската неврохирургия, казва още той. 

Болница „Пирогов" завършва календарната година с печалба, като увеличението ѝ за ноември 2023 г. спрямо октомври 2023 г. е с почти четвърт милион лева.  
Д-р Димитров и цялото ръководство на болницата благодарят на всички служители, работещи самоотвержено в името на пациентите.